Körös Volán Zrt. Békéscsaba
RSSMegosztásTwitterNyomtatásBetűméret csökkentéseNormál betűméretBetűméret növelése
Menetrendek
A mai nap közlekedési rendje:
tanszünetben munkanapokon

Helyi menetrendek
Helyközi menetrendek
Emelt szintű járatok
Menetrendi mezők
Térképes menetrendi kereső Keresés az oldalon
Írja be a keresett kifejezést:
Hírlevél
Értesüljön időben a fontos menetrendi és egyéb híreinkről.
Az oldalon található pdf doku- mentumok megtekintéséhez Adobe Acrobat Reader program szükséges.
Adobe Reader letöltése


1 látogató online
Itt van Ön: Főoldal Ügyfélszolgálat Gyakran feltett kérdések és válaszok

Gyakran feltett kérdések és válaszok

A Körös Volán Zrt. miért nem vásárolt évek óta Ikarusz autóbuszokat?

Az Ikarusz autóbuszokat gyártó járműgyár már évekkel ezelőtt beszüntette az autóbusz gyártást, tehát lehetőség sem volt ezen gyármányból vásárolni. A közelmúltban ismét elkezdték az Ikarusz márkanéven futó autóbuszok gyártását, igy elképzelhető az Ikarusz autóbuszok ismételt megjelenése, azonban a megye útjain történő megjelenésnek számos kritériuma van.

A megye területén lévő autóbusz megállók és azok közvetlen környéke rendkívül elhanyagolt, sok esetben gazos. Kinek a feladata azok takarítása, karbantartása?

A buszmegállók karbantartása, takarítása a megye területén csak néhány megállónál tartozik a Körös Volán Zrt. feladatához, a megállók túlnyomó részének takarítása, karbantartása közútkezelői, vagy önkormányzati hatáskörbe tartozik.

Diákként mit tegyek, ha például a szakmai gyakorlatom eltérő viszonylaton van az iskolámhoz képest?

A diákigazolványon feltüntetett viszonylattól eltérő más viszonylatra szóló jogosultságot a tanulónak, hallgatónak külön igazolással kell igazolni. A külön igazolás a diákigazolványt nem pótolja, vagy helyettesíti, csak azzal együtt érvényes. Ez esetben a kedvezmény egy, az új viszonylatnak megfelelő viszonylatigazolással és természetesen annak megfelelő km-övezetre megvásárolt bérlettel vehető igénybe.

Fizethetek-e üdülési csekkel?

A Körös Volán Zrt. autóbusz járatain sajnos nem lehetséges üdülési csekkel fizetni.

Kötelező-e az autóbuszokon a biztonsági öv használata?

Azokon az autóbuszokon amelyek biztonsági övvel vannak felszerelve kötelező a használatuk. A biztonsági övek meglétéről az autóbuszokon szereplő piktogramok tájékoztatnak.

Lehet-e bankkártyával fizetni a pénztáraknál és az autóbuszokon?

Jelenleg sem az autóbuszokon, sem pedig a pénztáraknál nem lehet bakkártyával fizetni. Az autóbuszokon nem is tervezzük a bankkártyás fizetés bevezetését. A pénztárakban történő bakkártyás fizetés megvalósítása szerepel a terveink között.

Miért nincs a helyi közlekedést végző autóbuszokban télen meleg?

A menetrend szerinti, helyi forgalmat bonyolító autóbuszok megállóinak közelsége miatt nincs lehetőség az autóbuszok felfűtésére. A megállókban az utasajtók nyitása és zárása közötti időszakban a kocsiszekrényben lévő meleglevegő szinte "kiesik" az ajtókon és a következő megállóig nincs lehetőség a felfűtésre.

Mikor kell viszonylatigazolást használni?

Viszonylatigazolásra minden helyközi diákbérlet esetén szükség van. Erre kell feljegyeznie a bérletpénztárosnak a diákigazolvány, lakcímkártya vagy más igazolás alapján az utazás viszonylatát és km-övezetét. Fontos, hogy a viszonylatigazolás és a bérlet km-övezetének meg kell egyeznie.

Mikor lesz a Körös Volán Zrt. minden helyközi járatot végző autóbuszán klíma berendezés?

A részvénytársaság járműbeszerzési stratégiájában szerepel az újonnan beszerzendő autóbuszok klímás változatainak beszerzése. Természetesen a teljes járműállomány lecserélése hosszú folyamat, melyhez sok év és sok beruházási forrás szükséges. A régi gyártmányú, jelenleg klíma nélküli autóbuszok utólagos klimatizálása a legtöbb esetben megoldhatatlan, illetve gazdaságtalan.

Szállíthatok-e élőállatot az autóbuszon?

Kutyát, madarat, halakat, vadászsólymot és egyéb apró állatot - kivéve kacsa, liba és pulyka - az utazási feltételekben meghatározott körülmények között szállíthat az autóbuszon.
Egy autóbuszon csak egy kutya szállítható. A távolságnak megfelelő kutyajegyet kell vásárolni. A vakvezető és rendőrségi kutya díjmentesen szállítható.

Utazhatok-e bérletemmel két célállomás között több útvonalon?

Amennyiben egy kiinduló állomásról több útvonalon közelíthető meg a célállomás és Ön egynél több útvonalat is igénybe szeretne venni, akkor Önnek a hosszabb útvonalra vonatkozó díjszabás szerint kell bérletet vásárolnia.
Több útvonalon elérhető célállomások esetébena bérleten, illetve a bérletigazolványon, viszonylatigazoláson a "Honnan" és "Hova" bejegyzési rovaton kívül a "Útirány / átszállási hely"-en fel kell tüntetni az érinteni kívánt települést.
Híreink röviden
Menetrend módosítás
Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. szeptember 01-től (hétfő) a Hivatalos Autóbusz Menetrend Könyv 9-es kötetében az alábbi módosításokat léptetjük életbe:
Forgalomkorlátozás augusztus 20-án
Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. augusztus 20-án, városi rendezvények miatt az esti órákban a Kossuth- és Szabadság tér lezárásra kerül.
Augusztusi közlekedési rend
Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. augusztus 18. – 2014. szeptember 02. között a Körös Volán Zrt. járatai az alábbiak szerint közlekednek:
Reklámfelület
Total
Új Széchenyi terv

Új Széchenyi terv
HURO projekt
Kedvencekhez ad Minőségirányítási rendszerünk Vissza a főoldalra